‘Zo lastig kan het niet zijn om een oude, hoekige Amerikaan uit Lego-steentjes te bouwen.’ Ja, gooi al je grappen over auto’s over het land van de onbegrensde mogelijkheden er maar uit. Want inderdaad, dit is een Lego Camaro Z/28, een zelfbouwkit van 1.458 stukjes van een van de meest gewilde Chevrolets uit de jaren ’60. Hoekig? Tja, hoekiger dan een Chiron, dat zeker.

De klassieke Chevy is goed gelukt en ziet er bijzonder cool uit, als je het ons vraagt. Lego’s nieuwste liefdesbrief aan de autowereld richt zich op bouwers van 18 jaar en ouder. Waarschijnlijk omdat jonge mensen tegenwoordig al snel een beetje boos worden van vieze oude auto’s, laat staan dat ze er een uit Lego willen bouwen. Zonde.

Bouw je Lego Camaro Z/28 als coupé of als cabrio

Voor de grote kinderen onder ons is de kit vanaf 1 augustus verkrijgbaar voor een prijs van 169,99 euro. Ter referentie: de Lego Camaro Z/28 is 10 centimeter hoog, 36 centimeter lang en 14 centimeter breed. Er zit een werkend stuur in, een gedetailleerde motor en de deuren kunnen open en dicht.

De Z/28 was in 1969 een raceklare versie van de in de basis keurige compacte Chevy. Je kunt dit bouwpakket van de Camaro Z/28 alleen in het zwart krijgen, maar Lego voorziet wel in delen om de koplampen te verbergen – destijds een optie – en je kunt kiezen of je ‘m als coupé of als cabrio wilt bouwen. Oh, en behalve wit kun je de strepen ook grijs of rood maken. Komt er alweer bijna een feestdag met cadeaus aan?

Lego Ferrari Daytona SP3

Of probeer deze Lego Ferrari Daytona SP3

Deze gaat weer een stapje verder

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)