Het is inderdaad verbazingwekkend dat Liberty Walk, een van Japans beruchtste tuners, zich nog niet tegen de Toyota Supra aan had bemoeid. Ze hebben hun tijd er kennelijk voor genomen. Het is in die zin een stuk minder verbazingwekkend dat ie dan ook meteen de volle behandeling heeft gekregen. En dus is de Liberty Walk Toyota Supra, eh… compleet gestoord.

Wat maakt deze Supra tot een Liberty Walk Toyota Supra?

Als íéts typisch Liberty Walk is: tot op het bizarre uitgeklopte wielkasten. En dus heeft de Supra die uiteraard gekregen. Zoals bij de Japanners gebruikelijk zien ze eruit alsof de normale wielkasten er met een Texaanse kettingzaag uitgewerkt zijn, waarna de nieuwe er niet al te subtiel op werden gepopnageld. Ook regelrecht uit het Liberty Walk-boekje: een achterspoiler ter grootte van een tweepersoons bed.

Verder was het bij de normale Toyota Supra zo dat als je op je knieën ging, je er gewoon onderdoor kon kijken. Dat kunnen we natuurlijk niet hebben. En dus heeft Liberty Walk de Supra zodanig verlaagd dat ie vast zou komen te zitten als er een 2-euromuntje op de weg ligt. Smaakvol? Ach… Indrukwekkend – des te meer. En het hoort natuurlijk bij de Supra. Als je ziet wat die bij vorige generaties allemaal om zijn oren heeft gekregen van tuners, dan valt dit nog mee. Bijna dan.

Kost dat?

Je hebt de keus. De onderdelen van de Liberty Walk Toyota Supra kunnen gemaakt worden van glasvezel of van met koolstofvezel versterkt plastic (CFRP), dat nog lichter is. De eerste optie kost je 17.930 dollar, de tweede is met 19.030 dollar niet eens zo veel duurder. Ja, daar moet je nog wel even een Supra voor meenemen. En nee, je hoeft er niet voor naar Japan of Amerika. Liberty Walk heeft ook een Europese divisie en de uitlevering zou in augustus moeten kunnen plaatsvinden.

Reacties

 • Cornelis heeft op 12 juni 2020 geschreven:

  Dikke Toyota Supra een Japans antwoord op de Bmw Mpower .

  Reageer
 • Boy heeft op 11 juni 2020 geschreven:

  Dit is toch wat we willen zien, compleet over de top. En daar zijn supra’s zo goed voor.

  Reageer
 • Miguel heeft op 11 juni 2020 geschreven:

  Eerste echte getunde nieuwe supra, en is gelijk dik

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)