Wat je hierboven ziet lijkt misschien op een Lykan HyperSport, maar dat is het niet helemaal. We nemen het je niet kwalijk als je niet meteen door de schijnvertoning heen prikt. Zijn doel was ook om er van de buitenkant exact hetzelfde uit te zien als de echte versie, zodat hij in Fast & Furious 7 het nodige vlieg- en stuntwerk kon doen. De buitenkant van deze net-niet-HyperSport is van aluminium en glasvezel. Verder heeft hij een boxermotor uit een Porsche Boxster die net iets meer dan 240 pk levert.

De Lykan HyperSport uit Fast & Furious 7 is niet met fluwelen handschoenen behandeld. In de bekende stunt vliegt de repLykan van de ene wolkenkrabber in de VAE naar de andere. Om stunts als deze voor elkaar te krijgen, moesten de producenten van de film meerdere van deze stuntauto’s klaar hebben staan.

De Lykan heeft wat gebruikssporen

In 2015 spraken we met Dennis McCarthy, de autocoördinator van de film. ‘We sprongen echt met de auto’s’, vertelde McCarthy. ‘De stunts die je in de film zag, waren meestal ook wat er in het echt gebeurde.’ Die realistische behandeling zorgde uiteraard ook voor schade aan de auto’s. Kijk nog eens naar de foto’s van de auto, en je zult zien dat de buitenspiegels er niet meer op zitten. Daarnaast zijn de ramen en de lak bekrast, ontbreken de achterste wielnaafkappen, is de bovenste luchtinlaat aan de achterkant ook nergens meer te vinden en krijg je een beschadigde grille.

Ook aan de binnenkant is niet alles meer koek en ei. Maar: je kunt wel in een auto rijden die in een film speelde. En je mag er zelfs mee op de openbare weg komen. Door wolkenkrabbers vliegen blijft echter wel illegaal. Op dit moment wordt de Lykan HyperSport uit Fast & Furious 7 geveild bij RubiX. De verwachting is dat de auto tussen de 750.000 en 2,2 miljoen dollar gaat opleveren. Mocht je een filmster aan de haak willen slaan, maar is Scarlett Johansson net iets te hoog gegrepen, dan lijkt dit ons een perfect alternatief. De veiling eindigt vandaag.

Advertentie

Reacties

  • Noah heeft op 14 mei 2021 geschreven:

    Kan je er echt in rijden? Of ontploft hij dan uit instinct.

    Reageer
  • Van en Akashar Azouz heeft op 14 mei 2021 geschreven:

    Deze springe van dak tot dak? Wieveel kosten mieneer?

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie