Mad Box: racegamestudio bouwt krachtigste console ooit

Slighty Mad Studios, de maker van Project Cars, werkt aan de krachtigste gameconsole ooit

Foto('s): Pawel Kadysz op Unsplashmad box
mad box

Slighty Mad Studios, de makers van reeks Project Cars, werkt aan de krachtigste gameconsole ooit. De nieuwe tegenhanger van de PlayStation en Xbox zal de naam Mad Box krijgen. De studio bouwt direct een vrij te gebruiken engine voor game-ontwikkelaars. Dat is een soort softwareplatform waarop ontwikkelaars gemakkelijk games kunnen bouwen.

De Mad Box is dus niet alleen om de nieuwe Project Cars op te draaien. Ian Bell, de CEO van Slighty Mad Studios, laat op Twitter weten dat ze over ongeveer drie jaar met de Mad Box willen komen. De krachtige gameconsole ondersteunt een resolutie van 4K en kan virtual reality-beelden genereren met 60 frames per seconden. VR-brillen Oculus Rift en HTC Vive werken op de Mad Box.

Het is een ambitieuze zet om de strijd aan te gaan met giganten als Sony, Nintendo en Microsoft. De ‘engine’ moet het makkelijk maken voor ontwikkelaars om games te maken. En wie weet, als de ontwikkelaars komen, volgt het publiek vanzelf. Drukke tijden voor Slightly Mad Studios, want Project Cars 3 staat voor volgend jaar op de planning.

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken