Vroeger kon je Need for Speed zien als de speluitwerking van Fast & Furious. Maar nu de filmreeks hyperbolische vormen aanneemt en de – toch al flink arcadische – straatracegame zaken als geweren, rupsbanden, het overspringen op treinen, explosies én Vin Diesel ontbeert, is de populaire filmreeks genoodzaakt om zijn eigen game uit te brengen. Fast & Furious Crossroads komt in mei volgend jaar naar de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Slightly Mad Studios, de ontwikkelaar van Project Cars, is verantwoordelijk voor de game. De eerste trailer verklapt niet veel over de gameplay, maar we gokken zo dat je een verhaallijn doorloopt met diverse uitdagingen en races, waarbij de nadruk ligt op spektakel en autogeweld. Het zou een ‘voertuig-overvalspel in teamverband’ zijn waarbij je afreist van ‘de straten van exotische locaties naar de schimmige wereld van spionage’.

Diverse acteurs uit de film maken hun opwachting, zoals Tyrese, Michelle Rodriguez en Vin Diesel met een extra groot voorhoofd. We zijn heel benieuwd naar Fast & Furious Crossroads. Vaak zijn games gebaseerd op films niet de beste spellen ter wereld, maar Slightly Mad Studios is in ieder geval een ontwikkelaar die auto’s en de dynamiek ervan snapt. We hopen wel dat je zelf de auto’s mag aanpassen en je favoriete gun kunt kiezen.

Trailer: Fast & Furious Crossroads

Foto’s: Fast & Furious/YouTube

Reacties

  • Johan heeft op 13 december 2019 geschreven:

    Overduidelijk een goedkope versie van Need for Speed.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)