Mansory heeft weer toegeslagen. Dit keer is er een Bentley aan de beurt. Het wapen? Koolstofvezel, wat inmiddels het nieuwe traanplaat en kippengaas lijkt te worden. Zie hier de Mansory Bentley Bentayga.

Voorop richt Mansory de meeste schade aan, met een breed smoelwerk en extra led-verlichting. Het pad van destructie loopt over de zijskirts door waarna het uitkomt op de ravage bij de achterbumper. Luchthappers en diffusers vergroten het leed. Bovenop staat een spoiler op een spoiler. Juist.

Ja, dit is natuurlijk precies wat een lomp en log apparaat nodig heeft. Lichtgewicht koolstofvezel en nutteloze aerodynamische functies. Kan de tuner dan helemaal niets goed doen aan deze Mansory Bentley Bentayga? Nou, vooruit, het opgeleukte motorruim ziet er wel aardig uit, maar dat zie je toch niet. Het interieur ziet er, op het kitscherige hout na, nog wel oké uit. Gelukkig vergreep Mansory zich niet aan rood of paars leer. Maar op verzoek doen ze dit natuurlijk wel voor je.

Het leukste is de vermogenstoename. De twaalfcilinder pompt er nu 701 pk en 1.050 Nm uit. De topsnelheid is daarom wel 10 hele kilometers per uur hoger. 311 of zo. De tijd naar 100 km/u? Who cares. Weten hoe het origineel rijdt? Dat lees je hier. Of hier, op zoek naar goud (let op: lange leestijd!). Of hier, in gevecht met een dikke vette Range Rover.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)