Tijdreizen naar een tijd voor je geboorte vergroot het risico op een grootvaderparadox. Want wat gebeurt er als jouw acties bijvoorbeeld de ontmoeting van jouw grootouders voorkomen? Geloof je dat er een parallel universum ontstaat, en dat het dus geen kwaad kan? Ga dan terug naar 1952 en koop een Mercedes 300 SL Gullwing voor 4.000 dollar.

Zoals de eerste eigenaar van deze schuurvondst hieronder deed. Maar dan minus het tijdreizen. Hij betaalde, als je rekening houdt met inflatie, omgerekend 38.000 dollar voor zo’n Mercedes 300 SL Gullwing in 1954. Het is de 43e ooit gebouwd.

Van de coupé werden slechts 1.400 stuks gebouwd. De originele koper reed er twee jaar mee en parkeerde hem in z’n garage. Hij demonteerde alle sierdelen en zette hem in de grondlak voor een nieuw kleurtje. Maar daarna gebeurde er niets meer mee.

Nu stijgen de prijzen richting de miljoen dollar. Dat is een waardestijging van zo’n 15.000 euro per jaar. Dus als jij terug in de tijd gaat en er eentje koopt, ben je net als deze eigenaar, gegarandeerd van zeer dikke winst. Of beter nog: je knapt ‘m op en hebt een Mercedes 300 SL Gullwing voor een zeer schappelijk bedrag. En dat is nog meer waard.

Mercedes 300 SL Gullwing-schuurvondst

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie