De origineelste der komieken waren de afgelopen jaren niet heel blij met de Amerikaanse merken. De Camaro’s en Mustangs van deze wereld kunnen tegenwoordig heel aardig een bochtje of twee nemen en dat nam een flinke hap uit het repertoire. Plots konden ze niet meer bij elke Amerikaanse auto roepen dat ze ‘alleen goed waren in een rechte lijn’. Nou, jongens, deze is voor jullie: de Mustang GT500 Dragon Snake is puur gemaakt om rechtuit te gaan.

In de jaren zestig kwam Shelby met een Cobra genaamd de Dragonsnake. Deze auto was er speciaal voor de dragracers en de auto had één doel: heel hard rechtuit gaan. De nieuwe Shelby Mustang GT500 Dragon Snake is zijn opvolger. Het vermogen van de V8 groeit van 770 pk naar ‘meer dan 800 pk’. De ophanging werd aangepast en de transmissie kreeg nieuwe software. Een nieuwe bodykit, nieuwe wielen en lichter glas maken de GT500 Dragon Snake lichter.

Prestatiecijfers zijn er nog niet, maar weet dat deze auto zeer snel zal zijn. Volgens Vince LaViolette, de VP of Operations bij Shelby, is de auto ‘het ultieme circuitvernietigingswapen op de kwartmijl’. Alsof het nog niet duidelijk genoeg was dat deze auto uit Amerika komt. Voor nu is de Dragon Snake nog een studiemodel. Shelby zoekt nog naar ‘feedback van liefhebbers’ over de twee auto’s, inclusief hun gedachten over productiepotentieel.

Ford F-150 Super Snake is voor snel straatgebruik

Twee auto’s? Jazeker. Want de Dragon Snake krijgt gezelschap van de Ford F-150 Super Snake met een supercharged V8. De auto is ‘een antwoord op de vraag van liefhebbers voor een gloeiend snelle straatpick-up’. Ook dat verzoek is uitstekend ingewilligd, dunkt ons. De bestverkochte auto van Amerika krijgt in deze versie 765 pk, wat allemaal naar de achterwielen gaat. Nieuwe bumpers, een instelbare ophanging en grotere remmen maken het een begeerlijk object. Dus hup: allemaal jullie feedback sturen naar Shelby.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)