Terwijl de autowereld druk bezig was met het verwerken van de nieuwsstroom uit Frankfurt, werd er in Canada zomaar even een bijzondere Ferrari Enzo het water in gekeild. Een moment stilte graag.

De auto – een door Edo Competition getunede FXX-kloon met 840 pk – werd bestuurd door luxedealer Zahir Rana tijdens de Newfoundland Targa-rally, toen zijn achterbanden wat losse kiezelsteentjes tegenkwamen. Gas werd gegeven, grip werd verloren. Er volgde een lullig glijdertje… In de richting van de Atlantische Oceaan.

Bestuurder en bijrijder konden ongeschonden aan land komen, maar de Ferrari had wat schade aan de voorbumper en spatborden opgelopen. Naast het feit dat ie natuurlijk werd ondergedompeld in zout water, iets wat auto’s nooit echt fijn vinden. In onderstaand filmpje blijft Rana er nogal rustig onder, en lijkt hij de schade aan de auto niet al te hoog in te schatten (te onderschatten, denken we). Maar toch: een pluim voor de man, dat hij zijn Enzo maar mag opknappen en er weer lekker mee mag gaan rally’en.

Advertentie

Reacties

Advertentie