Voor fans van Gran Turismo kan dit niet als een verrassing komen. De perfectionisten achter het racespel hebben in de afgelopen jaren nog nooit een deadline gehaald. In eerdere jaren was het omdat het spel nog niet ‘perfect’ was, maar nu is corona de boosdoener. De ontwikkeling verliep moeizamer de laatste maanden, en daarom is de releasedatum van Gran Turismo 7 verschoven naar 2022.

De CEO van Sony Interactive Entertainment meldt het uitstel aan GQ. Een exacte datum of een kwartaal in 2022 blijft uit. Het geeft de mensen die nog geen PlayStation 5 konden bemachtigen een kans om toch nog de nieuwe console te scoren voordat de game er is. Waarschijnlijk komt Gran Turismo 7  alleen uit voor de PS5 en niet meer voor de PS4. GT op de Xbox en de PC is sowieso uitgesloten, die racers moeten aan de Forza  Motorsport.

Nieuwe PS VR met één snoer

Het slechte nieuws komt met een kleine portie goed nieuws, voor de liefhebbers in ieder geval. Sony kondigt aan dat ze midden in de ontwikkeling van een nieuwe VR-headset zitten. De huidige bril voor virtual reality werkt prima, maar het is nogal een onhandig ding om in te stellen en op te bergen dankzij allemaal snoertjes en een los kastje. De nieuwe sluit je aan met één kabel op de USB-poort.

De nieuwe PS VR komt niet dit jaar, meldt Sony. Ook hier wordt geen exacte release gegeven. Zo rond de release met Gran Turismo 7, hopen we. We hopen gelijk op een uitgebreidere VR-modus. Bij de huidige GT is er een losse VR-modus waar je bij een paar circuits kunt rijden, maar echt racen zit er niet tussen, laat staan tegen je vrienden online. De VR-headset als volwaardig alternatief voor een scherm tijdens het racen, dat kan weleens heel tof zijn.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)