Maak kennis met Renaults volgende elektrische auto. De K-ZE is een ‘SUV-geïnspireerde’ EV met naar verluidt een actieradius van zo’n 250 kilometer (op de oude NEDC-cyclus). Dat klinkt misschien niet heel bijzonder (vonden wij in eerste instantie ook – Renault’s bestaande EV, de Zoe, heeft een aanzienlijk groter bereik), maar vrees niet.

Geplaatst in het A-segment

Dit is geen EV die gemaakt is met de gedachte dat je er lange afstanden in zou willen rijden, zoals in een Tesla of een e-Golf. De Renault K-ZE is waarlijk minuscuul: de Franse automaker heeft ‘m in het A-segment geplaatst. Hiermee heeft ie ongeveer de omvang van een Volkwagen Up of een Citroën C1 gekregen.

Hij staat in de planning om volgend jaar in de verkoop te gaan. Eerst in China (waar ie tevens gebouwd zal worden) en daarna in andere landen. Veel details zijn er op dit moment nog niet, maar er is ons beloofd dat de Renault K-ZE makkelijk op te laden is, zowel bij publieke als huishoudelijke oplaadpunten. Ook moet het interieur qua technologische snufjes een hoop moois gaan bevatten, inclusief een navigatiesysteem dat altijd verbonden is.

Toekomstplannen van Renault

Op dezelfde gelegenheid, tijdens de Autosalon van Parijs, heeft Renault-baas Carlos Ghosn ook laten weten dat het automerk binnenkort een hybride aandrijving voor de Clio gaat leveren en plug-in hybride-versies van de Mégane en de Captur. Plannen die allemaal deel uitmaken van Renault’s ‘Drive the Future’-visie.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)