Porsche gaat motoren bouwen voor Singer. Klinkt bijna als een tautologie, aangezien de gerestaureerde auto’s in de eerste plaats duidelijk Porsche-motoren gebruiken. Maar met deze regeling assembleert Porsche Motorsport North America de motoren voor Singer, volgens de eigen specificaties van de restaurateur. Met andere woorden, Porsche gaat gemodificeerde motoren in elkaar sleutelen voor een aftermarket-bedrijf.

Eigenaren van de auto’s zullen waarschijnlijk geen verschil kunnen merken, maar dit nieuws suggereert op zijn minst een stilzwijgende goedkeuring van Porsche voor het werk wat Singer doet. En dat terwijl Singer zeker in de eerste jaren als de dood was voor de advocaten van Porsche. Sterker nog: de Singer ACS werd teruggefloten door het Duitse merk omdat er een Porsche-logo op de auto stond. Het merk koestert overduidelijk geen wrok en gaat nu met Singer in zee.

Porsche doet meer met derden

Porsche Motorsport werkt uiteraard al samen met raceteams en andere onafhankelijke derde partijen. Het contract bepaalt dat de ‘de nieuwe samenwerking zich uitsluitend richt op de assemblage van gereviseerde motoren’. Een verklaring van Singer bevestigt: ‘De kenmerken van de motoren – die de kern vormen van elke Singer-auto – zullen verder worden bepaald door de specificaties van Singer.’

Het contract omvat geen motoren voor de Singer DLS. Die worden geassembleerd in het Verenigd Koninkrijk. Overigens gaan er al langer geruchten over een Singer met een turbomotor; wellicht is dit ook een stap in die richting.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie