Vanaf eind volgend jaar kunnen de Amerikanen wegzoeven in de Tesla Model 3, het nieuwe paradepaardje van wereldverbeteraar Elon Musk. Met de Tesla Model S en de Tesla Model X kun je nu al heel handig gebruik maken van een supersnellader. Deze oplaadpunten van Tesla laden de auto bijzonder vlot op en zijn bovendien levenslang gratis. Alleen, bij een vergadering van Tesla-aandeelhouders liet Musk zich ontvallen dat dit niet zal gelden voor de Model 3. Shocking news voor de 400.000 mensen die al een mini-Tesla besteld en aanbetaald hebben.

We weten dat de nieuwste en goedkoopste Tesla in Amerika 35.000 dollar gaat kosten. Als je een Tesla Model S koopt, ben je voor een 70D al 74.200 euro kwijt, de bizar snelle P90D begint bij 110.900 euro. Wij reden overigens laatst nog in zo’n P90D, die voor 133.700 euro in de showroom stond. Het punt is dat dit behoorlijk dure auto’s zijn en de Model 3 is dat niet. Je kunt overigens wel een pakket kiezen dat levenslange stroom geeft, wat de meerprijs daarvan is, is nog niet bekend.

Musk verzekert ons wel meteen dat de superchargers ‘very cheap’ zullen zijn, in elk geval een stuk goedkoper dan een tank benzine. Special price for you my friend. Dus hang niet de gierige Hollander uit: gewoon betalen. Dan hebben we zometeen allemaal een Tesla, een Tesla-powerwall aan de muur en een Tesla-smartphone. Alles Tesla!

De quote van Musk:

‘Het is duidelijk dat [gratis superchargen] uiteindelijk geld kost. Het is dan ook logisch om dit los te koppelen van de prijs van de Model 3. Het zal dus nog steeds heel goedkoop zijn, veel goedkoper dan op benzine, om ver te rijden met de Model 3, maar je zult niet voor het leven gratis lange afstanden kunnen maken, tenzij je dat pakket aanschaft. Ik zou willen dat het mogelijk was, maar om het economisch kloppend te maken, moeten we het op deze manier doen.’

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)