Volgens Paddy McGuinness is de perfecte familie auto geen ruimtelijke Volvo 840 Estate of een Land Rover Discovery. Nee, de ideale kandidaat om je familie van A naar B te brengen, is een lijkwagen. Je kunt er in ieder geval zeker van zijn dat er rustig mee gereden is en waarschijnlijk is ie niet duur vanwege zijn eerdere functie.

Om zijn hypothese te bewijzen aan zijn collega’s Chris Harris en Freddie Flintoff, koopt Paddy een Daimler-lijkwagen. Hij laadt de auto – om overduidelijke redenen – vol met groenten, grasmaaiers en grootmoeders. Chris en Freddy geven de auto op hun beurt een make-over. De Overtaker, zoals ie nu heet, is de ultieme familieauto.

Ook zie je Chris Harris in de Dallara Stradale – een auto die veel vragen opwekt. Is een 2,3-liter viercilinder van Ford genoeg voor een auto die meer dan 200.000 euro kost? En waarom hebben ze bij Dallara de deuren vergeten? En nog belangrijker: kan ie meer g-krachten opwekken dan de Lotus 3-Eleven waar Freddie in rijdt?

Je ziet aflevering 3 van TopGear seizoen 27 zondag 30 juni om 21:00 uur Nederlandse tijd op BBC2. Liever Nederlandse ondertiteling? Twee weken later zie je ‘m donderdag 20:30 uur op Spike. Aankomende donderdag start Spike met aflevering 1 van seizoen 27.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)