Zonder het targadak op de vorige generatie Supra had het einde van The Fast and the Furious er waarschijnlijk heel anders uitgezien. Officieel heette die optie op de A80-generatie van de Supra trouwens ‘Sport-Roof’. De nieuwe generatie, de A90, is alleen leverbaar met een vast dak. Als je een open dak wilt, dan moet je voor de BMW Z4 gaan, die op hetzelfde onderstel staat.

Toyota mist de optie voor een targadak stiekem een beetje en daarom zijn ze bezig met de GR Supra Sport Top. Een productiemodel zal het niet worden; eerder een eenmalig showmodel voor de SEMA-beurs, die dit jaar digitaal gehouden wordt vanwege corona. Het dak bestaat uit twee delen en kan achterin worden opgeborgen. Er loopt geen spijl door het midden van de opening.

Echte foto’s zijn er nog niet, alleen een video van Toyota – die inmiddels weer offline lijkt te zijn. Gelukkig hebben we de screenshots nog. Voor het vermogen past Toyota dezelfde trucjes toe als bij de Heritage Edition van vorig jaar. Verwacht dus dat deze nieuwe Toyota Supra met targadak een fijne 500 pk krijgt.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie