Na het natte spektakel van gisteren op de Red Bull Ring, staat Hamilton op pole position. Verstappen vergezelt hem op de eerste startrij. Daarachter starten Sainz en Bottas van P3 en P4.

Bij de start is iedereen goed weg. Verstappen staat bij bocht één gelijk onder druk van Carlos Sainz. Na een goed gevecht kan hij de positie behouden. In de eerste ronde komt gelijk de safety car naar buiten omdat Leclerc tegen Vettel crasht. Vettel ligt hierdoor uit de race en Leclerc valt later ook uit.

Als de race weer verder gaat, rijdt Hamilton weg bij Verstappen en slaat de Nederlander op zijn beurt een gat met de McLaren van Sainz. In ronde zes wordt Sainz ingehaald door Bottas en een paar ronden later gaat Albon de Spanjaard ook voorbij.

In de rondes die volgen blijven de posities vooraan gelijk en wordt er vooral in de middenmoot gevochten. Na 25 rondes komt Verstappen naar binnen om medium banden op te halen. Drie ronden later komt Hamilton ook nieuwe banden halen en komt dan voor Verstappen weer naar buiten. Bottas wacht wat langer en rijdt weer derde als hij nieuwe banden heeft.

Na de pitstopronde komt Bottas steeds iets dichter in de buurt van Verstappen. De Red Bull heeft een beetje schade aan de voorvleugel, wat Max niet helpt met het verdedigen van de plek. In ronde 65 zit Bottas binnen een seconde. Een ronde later gaat hij voorbij Verstappen, maar de Nederlander kan dan weer even P2 terugpakken. Weer een ronde later blijkt dat de Mercedes echt te snel is en verliest Max definitief P2.

Lewis Hamilton wint op dominante wijze de race. Valtteri Bottas finisht P2 en Max mag op de laatste plek van het podium staan.

Uitslag van de tweede GP van Oostenrijk 2020

  1.  L. Hamilton
  2.  V. Bottas
  3.  M. Verstappen
  4.  A. Albon
  5.  L. Norris
  6.  S. Pérez
  7.  L. Stroll
  8.  D. Ricciardo
  9.  C. Sainz Jr.
  10.  D. Kvyat
  11.  K. Räikkönen
  12.  K. Magnussen
  13.  R. Grosjean
  14.  A. Giovinazzi
  15.  P. Gasly
  16.  G. Russell
  17.  N. Latifi
  18.  E. Ocon
  19.  C. Leclerc
  20.  S. Vettel

Foto: Red Bull Content Pool, Ferrari, Daimler AG

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)