Valtteri Bottas sloot de vrijdag van dit raceweekend niet goed af. Omdat hij spinde in de pitstraat, kreeg hij een gridstraf van drie plekken van de stewards. Hij weet dus nu al dat hij morgen niet van pole position zal starten.

De meeste teams hebben gisteren al veel rondes gereden, omdat ze regen verwachtten. Die regen is er nog steeds niet, dus het duurt nu even voordat de coureurs de baan op komen. Als de auto’s zich wel laten zien, zet Verstappen zijn goede vorm voort en blijft hij ongeveer drieĆ«nhalf tienden voor de tweede tijd van Hamilton.

De Red Bull lijkt vooral sterker te zijn in een rechte lijn dan Mercedes. De Honda-krachtbron kreeg voor Frankrijk een upgrade en ook wordt er nieuwe olie gebruikt. Die combinatie zorgt ervoor dat Mercedes opeens niet meer het snelst is op het rechte stuk.

Toch sluit Hamilton deze 3e vrije training van de GP van Stiermarken 2021 als snelst af. Tijdens zijn laatste snelle ronde komt Verstappen verkeer tegen, waardoor hij tijd verliest. In de ronde erna wordt zijn tijd verwijderd door track limits. Het blijft dus tot de kwalificatie spannend wie het snelst is op de Red Bull Ring.

3e vrije training van de GP van Stiermarken 2021

01. Lewis Hamilton
02. Max Verstappen
03. Valtteri Bottas
04. Sergio PĆ©rez
05. Yuki Tsunoda

Data en tijden van de GP van Stiermarken 2021

Zaterdag 26 juni 2021
Kwalificatie: 15:00 uur ā€“ 16:00 uur

Zondag 27 juni 2021
Race: 15:00 uur

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)