Vanavond lag de rode loper uit voor de Volkswagen Golf van de achtste generatie. De gebruikelijke reacties waren ook aanwezig: hij zou te veel op de oude Golf lijken en vroeger zouden ze dit nog een facelift noemen. Tijd om de nieuwste telg van de Golfclub te vergelijken met de voorganger waarbij we ons afvragen: verschillen Golf 7 en Golf 8 veel van elkaar?

Verschillen Golf 7 en Golf 8

De meest ingrijpende verandering zien we bij de koplampen. De koplampen zijn voorzien van een soort winged eyeliner die aan de zijkanten van de lampen doorlopen. Tussen de lampen in loopt nu een lichtgevende wenkbrauw (in ieder geval op de GTE) die doet denken aan Bert (van Ernie). De grille onder deze lichtgevende balk werd kleiner.
De onderste grille in de voorbumper is nu helemaal doorgetrokken. Bij de oude Golf werd de onderste grille onderbroken door plastic. Deze verandering is het best zichtbaar bij de GTE. De C-vormige dagrijverlichting van de GTE verdween ook, maar daar krijgt de stekkerhybride twee dikke spots voor terug, die iets weg hebben van de mistlampen die de RS-modellen van Renault ook hebben.
Verder naar achteren zien we dat de vorm dan de spiegels, deuren en ramen nagenoeg gelijk zijn gebleven. Op het achteraanzicht lijkt de Golf 8 een wat hoekigere kont te hebben dan de 7. De neppe uitlaten zijn weer aanwezig, maar ze hebben nu een spijl in het midden. De dakspoiler vouwt nu aan de zijkanten omlaag, waardoor de vleugel iets meer uitgesproken is.
De achterklep wipt nu aan de onderkant iets omhoog en de achterlichten veranderen ook van vorm. De scherpe vouw zit nu hoger op de klep. Dus, wat vinden we? Heeft Volkswagen genoeg gedaan om de Golf 8 een unieke Golf te maken? Of is het zomaar weer een Golf?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)