Als het licht in de pitstraat op groen gaat, grijpen alle coureurs gelijk de kans om de nieuwe baan in Saoedi-Arabië te verkennen. Waar de meeste coureurs nog rustig aan doen in de beginfase van deze 1e vrije training, geeft Verstappen gelijk volgas op de harde banden. Max gaf eerder in de persconferentie aan dat hij niet onder druk staat door de titelstrijd. Door gelijk de limiet op te zoeken op dit circuit waar de muren altijd dichtbij de witte lijnen staan, voegt hij de daad bij het woord.

In de tweede helft voert Mercedes het tempo wat meer op. Zowel Bottas als Hamilton verbeteren dan de snelste tijd. Als Verstappen zijn ronde wil rijden op de zachte banden, loopt hij tegen een probleem aan. Op de zachte banden, die sneller zouden moeten zijn, is Verstappen opeens een stuk langzamer dan eerst. Pas op zijn derde en laatste run weet hij de tweede tijd te rijden. Red Bull zal dus de set-up van Verstappen moeten aanpassen om te zorgen dat de auto ook op de zachte banden gaat werken.

Verder zien we nog geen crashes op dit nieuwe hogesnelheidscircuit. We zien wel meerdere malen dat de coureurs elkaar in de weg rijden op dit smalle circuit. Dus het lijkt slechts een kwestie van tijd te zijn, voordat we de eerste crash zien.

1e vrije training van de GP van Saoedi-Arabië 2021

01. Lewis Hamilton
02. Max Verstappen
03. Valtteri Bottas
04. Pierre Gasly
05. Antonio Giovinazzi

Data en tijden van de GP van Saoedi-Arabië 2021

Vrijdag 3 december 2021
2e vrije training: 18:00 uur – 19:00 uur

Zaterdag 4 december 2021
3e vrije training: 15:00 uur – 16:00 uur
Kwalificatie: 18:00 uur – 19:00 uur

Zondag 5 december 2021
Race: 18:30 uur

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie