Nieuwe ronde, nieuwe kansen, nieuw circuit. In Saoedi-Arabië wordt dit weekend de op-één-na-laatste GP van dit seizoen gereden. Op het circuit waar het nog naar vers asfalt ruikt, kan Verstappen het wereldkampioenschap beslissen. Maar daar zal hij wel een flinke portie geluk bij nodig hebben, want alleen als Hamilton een bijzonder slecht weekend heeft, mag Max zich na dit weekend wereldkampioen noemen.

Dat maakt het extra lastig, want Hamilton is met een reeks races bezig waarin hij Verstappen kansloos op de tweede plek achterliet. Dit weekend zal de zevenvoudig kampioen in even goede vorm zijn en hij heeft het materiaal om het Max weer heel lastig te maken. In Brazilië kreeg Lewis namelijk een nieuwe motor achter in zijn Mercedes geschroefd, die ongekend snel was. Door de hoge topsnelheid heeft Hamilton een groot voordeel op het rechte stuk had. In Qatar kreeg de motor een weekje rust, maar Toto Wolff gaf aan dat de ‘raketmotor’ dit weekend weer uit de kast wordt getrokken.

Een voordeel voor Verstappen is dat het circuit in Saoedi-Arabië een stratencircuit is. Op elk stratencircuit waar dit jaar werd geracet, was de Red Bull dominant. Het zal moeten blijken of in het verleden behaalde resultaten garantie bieden voor de toekomst. Normaal gesproken zijn stratencircuits vrij langzaam, maar op deze baan nemen de coureurs het grootste gedeelte van de bochten met ruim 200 kilometer per uur.

De coureurs en teams gaan dit weekend in met veel onbekende variabelen. Aankomend weekend kunnen we dus pas echt zien wie in het voordeel is in dit cruciale weekend.

Data en tijden van de GP van Saoedi-Arabië 2021

Vrijdag 3 december 2021
1e vrije training: 14:30 uur – 15:30 uur
2e vrije training: 18:00 uur – 19:00 uur

Zaterdag 4 december 2021
3e vrije training: 15:00 uur – 16:00 uur
Kwalificatie: 18:00 uur – 19:00 uur

Zondag 5 december 2021
Race: 18:30 uur

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie