Vanochtend was de Racing Point van Perez het snelst tijdens de 1e vrije training. Die verliep vrijwel zonder problemen. In de tweede training komt er echter al na een kwartier een rode vlag omdat Ricciardo spint bij de een-na-laatste bocht en met volle vaart achterstevoren de muur in glijdt. Ricciardo kan zelf uit de auto stappen, maar hij strompelt wel een beetje als gevolg van de harde crash.

Nadat de groene vlag weer zwaait, kunnen de coureurs weer het circuit op. Verstappen klaagt over de radio dat hij te weinig vermogen heeft. Er zijn dus nog steeds problemen met de Honda-motor, maar die houden niet lang aan. Even later weet Verstappen namelijk een sterke tijd te rijden.

Het weerbericht voorspelt voor morgen enorm veel regen. De teams zijn daarom bang dat er morgen geen sessies worden gereden. Als dat het geval is, zou het zo kunnen zijn dat het resultaat van deze training de startgrid voor zondag bepaalt. Verstappen rijdt uiteindelijk de snelste tijd in deze training, dus wellicht heeft hij al de pole position voor aankomende zondag op zak.

Als de sessies morgen wel doorgaan, gaan we een kletsnatte kwalificatie zien. Dus, hoe dan ook, we gaan een spannend raceweekend tegemoet.

2e vrije training van de tweede GP van Oostenrijk 2020

01. Max Verstappen
02. Valtteri Bottas
03. Sergio Perez
04. Lance Stroll
05. Carlos Sainz

Data en tijden van de tweede GP van Oostenrijk 2020

Zaterdag 11 juli 2020
3e vrije training: 12:00 uur – 13:00 uur
Kwalificatie: 15:00 uur – 16:00 uur

Zondag 12 juli 2020
Race: 15:10 uur

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)