Gisteren had Max Verstappen problemen met de zachte banden in Saoedi-Arabië. In deze training blijkt het echter dat het niet alleen bij Red Bull en Max het geval is.

Er is namelijk iets raars aan de hand met de zachte banden dit weekend. Normaal ben je het snelst als je je eerste rondje rijdt op de zachte banden. Maar op dit circuit zijn de coureurs tijdens hun eerste rondje op de softs langzamer dan de concurrentie op de harde banden. Pas na een aantal ronden op de zachte banden, beginnen de rondetijden beter te worden.

Het lijkt erop dat het rubber van de zachte banden te veel heen en weer beweegt op dit circuit met veel snelle bochten, waardoor de auto’s grip verliezen. De harde banden hebben een steviger constructie aan de zijkant van de band. Er is dus kans dat de coureurs op de hardere banden proberen te kwalificeren, later vandaag.

Uiteindelijk weet Max Verstappen de problemen het best te overwinnen. Hij rijdt de snelste tijd en dat lukt hem zelfs op een nieuw setje softs. Lewis Hamilton rijdt de tweede tijd met een achterstand van ruim twee tienden, maar die tijd is op de harde banden.

3e vrije training van de GP van Saoedi-Arabië 2021

01. Max Verstappen
02. Lewis Hamilton
03. Sergio Pérez
04. Yuki Tsunoda
05. Pierre Gasly

Data en tijden van de GP van Saoedi-Arabië 2021

Zaterdag 4 december 2021
Kwalificatie: 18:00 uur – 19:00 uur

Zondag 5 december 2021
Race: 18:30 uur

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie