Net als gisteren, schijnt vandaag de zon ook weer fel in Barcelona. En waar we gisteren zagen dat Mercedes weer moeite had met de harde banden in de racesimulaties, wordt er vandaag vooral gefocust op het tempo over één snelle ronde.

Bij deze kwalificatiesimulties zien we dat Mercedes toch weer onaantastbaar is. Ze verliezen weliswaar wat in de laatste sector, maar op andere delen van het circuit winnen ze genoeg om alsnog makkelijk P1 en P2 te pakken in deze training.

Verstappen heeft een achterstand van vijf tienden op de snelste tijd van Hamilton. Het ziet er dus naar uit dat P3 het maximale resultaat is voor Red Bull in de kwalificatie. Als er een kans is dat de Mercedessen dit weekend weer verslagen worden, zal het dus vooral in de race moeten gaan gebeuren.

Als de training bijna voorbij is, wordt de sessie vroegtijdig beëindigd door een rode vlag. Kevin Magnussen rijdt voor Ocon en stapt opeens hard op de rem. Ocon zit niet op te letten en probeert de Haas op het laatste moment te ontwijken, maar hij spint daardoor in de muur.

De crash van Ocon

3e vrije training van de GP van Spanje 2020

01. Lewis Hamilton
02. Valtteri Bottas
03. Max Verstappen
04. Carlos Sainz
05. Sergio Perez

Data en tijden van de GP van Spanje 2020

Zaterdag 15 augustus 2020
Kwalificatie: 15:00 uur – 16:00 uur

Zondag 16 augustus 2020
Race: 15:10 uur

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)