Over Silverstone waait een verkoelend windje wanneer de kwalificatie van de 70th Anniversary GP 2020 begint, zoals de tweede GP van Groot-Brittannië officieel heet. Fijn voor de mensen die langs de baan lopen, maar een uitdaging voor de coureurs. Auto’s met zoveel aerodynamica zijn erg gevoelig voor wind. In vergelijk met vorige week moeten de teams met andere banden rijden, waardoor het toch nét een andere race is.

Resultaat Q1

Albon stuitert vrij snel over een kerbstone en duikt daarna de pits in om de schade te laten inspecteren. Hülkenberg gaat gelijk vliegend van start en in Q1 zit hij direct al op P4, onder Hamilton, Bottas en Verstappen. Voor het einde van Q1 zet iedereen een tandje bij, waardoor Albon naar de derde plek schiet met Verstappen onder hem. Kyvat, Magnussen, Latifi, Giovinazzi en Räikkönen vallen af.

Resultaat Q2

Verstappen gaat direct de baan op met de harde band. Deze strategie werpt niet direct zijn vruchten af en Albon zit aan het einde van Q2 op de vijfde plek. Verstappen zit zelfs op de negende plek aan het einde. Hülkenberg pakt een verrassende tweede plaats, onder Bottas. Hamilton zit op de derde plaats. Vettel valt af door een twaalfde plek, en Leclerc is nog net veilig. Met hem vallen Sainz, Grosjean, Russel en Ocon af.

Resultaat Q3

Q3 verloopt gemoedelijk, tot de laatste minuten. Hamilton pakt als eerste de pole, maar het is zijn teamgenoot Bottas die de eerste startplaats afpakt. Daarna pakt Hülkenberg de derde plaats en die wordt niet afgepakt door Max Verstappen. Het zou best een interessante start kunnen worden morgen.

Uitslag kwalificatie van de 70th Anniversary GP 2020

01. Hamilton
02. Bottas
03. Hülkenberg
04. Verstappen
05. Ricciardo
06. Stroll
07. Gasly
08. Leclerc
09. Albon
10. Norris
11. Ocon
12. Vettel
13. Sainz
14. Grosjean
15. Russel
16. Kvyat
17. Magnussen
18. Latifi
19. Giovinazzi
20. Räikönen

Data en tijden van de 70th Anniversary GP 2020

Zondag 9 augustus 2020
Race: 15:10 uur

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie