Gisteren wist Bottas zijn teamgenoot af te troeven in de strijd om pole position. Verstappen was niet snel genoeg om de derde plek te pakken en start op P4 achter Nico Hulkenberg. Hij start echter wel op de harde banden, terwijl de meeste coureurs op de mediums starten.

De start

Bij de start is Max Verstappen goed weg en weet hij gelijk de Racing Point van Hulkenberg te passeren om P3 te pakken. Hamilton probeert ook zijn teamgenoot af te troeven, maar de Fin weet de leiding te behouden.

Vanaf de achtste ronde gaan de eerste coureurs al naar binnen om harde banden te halen. De Mercedessen krijgen het ondertussen moeilijk met de medium banden. Verstappen komt rap dichterbij Hamilton en zit een paar ronden later te denken aan een inhaalactie, terwijl zijn team zegt dat hij dit niet moet doen.

De eerste stop van Mercedes

In ronde 13 en 14 komen respectievelijk Bottas en Hamilton naar binnen om banden te wisselen. Verstappen neemt daardoor de leiding in de race over. De Mercedessen zouden sneller moeten zijn dan Verstappen op de verse banden, maar al snel komen er blaren op de banden van Hamilton en Bottas, waardoor Verstappen het gat kan vergroten.

Max komt in ronde 26 naar binnen voor medium banden. Hij komt naar buiten op de tweede plek, maar al na enkele bochten haalt hij Bottas in om de leiding weer te pakken. Red Bull wil snel van de mediums af, want Verstappen en Bottas komen beide naar binnen in ronde 32 om weer harde banden te halen. Max blijft daardoor voor Bottas.

Max pakt de leiding en wint

Hamilton blijft wel even doorrijden op de banden die er erg slecht uitzien. Pas in ronde 42 komt Hamilton naar binnen voor banden. Verstappen neemt daardoor de leiding weer over en Hamilton komt op P4 naar buiten. Achter Charles Leclerc.

Uiteindelijk weet Lewis Hamilton nog Leclerc en zijn teamgenoot in te halen op de nieuwe banden voor de tweede plek. Maar Verstappen komt niet meer onder druk te staan. De Nederlander verslaat Mercedes en wint de 70th Anniversary GP 2020!

Uitslag van de 70th Anniversary GP 2020

  1.  M. Verstappen
  2.  L. Hamilton
  3.  V. Bottas
  4.  C. Leclerc
  5.  A. Albon
  6.  L. Stroll
  7.  N. Hulkenberg
  8.  E. Ocon
  9.  L. Norris
  10.  D. Kvyat
  11.  P. Gasly
  12.  S. Vettel
  13.  C. Sainz Jr.
  14.  D. Ricciardo
  15.  K. Räikkönen
  16.  R. Grosjean
  17.  A. Giovinazzi
  18.  G. Russell
  19.  N. Latifi
  20.  K. Magnussen

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)