Als de klok drie uur slaat en de kwalificatie eigenlijk had los moeten barsten, krijgen we te horen dat de sessie nog niet van start kan gaan. Aan het einde van de derde vrije training kwam er een putdeksel los. Dit moet eerst gerepareerd worden en een half uur later kan de kwalificatie beginnen.

Q1 en Q2

Aan het begin van de eerste sessie van de kwalificatie is het druk op de baan. Daardoor hebben verschillende coureurs moeite om een snelle tijd neer te zetten. Uiteindelijk zijn er toch weinig verrassingen in Q1.

In Q2 rijden de Mercedessen en de Ferrari’s hun snelle tijden op de medium banden, terwijl de andere coureurs op softs rijden. Dit betekent dat Verstappen morgen op andere banden start dan Bottas en Hamilton.

Q3

Als de coureurs in Q3 de baan op gaan, strijden ze om pole position. Na de eerste runs staan de Mercedessen weer één en twee met Bottas als snelst. Verstappen rijdt dan de derde tijd op iets meer dan een tiende afstand van de Fin.

Tijdens de tweede runs doen de Mercedessen iets ongebruikelijks. Ze wisselen naar de doorgaans langzamere medium banden, maar weten daar op dit circuit meer snelheid uit te halen. Hamilton is het snelst op deze medium banden. Hij verslaat zijn teamgenoot om pole position te pakken. Verstappen kan zijn Red Bull uiteindelijk niet naar de voorste startrij slepen en moet genoegen nemen met P3.

Kwalificatie van de GP van Portugal 2020

01. Lewis Hamilton
02. Valtteri Bottas
03. Max Verstappen
04. Charles Leclerc
05. Sergio Perez

Data en tijden van de GP van Portugal 2020

Zondag 25 oktober 2020
Race: 14:10 uur

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)