Vanochtend kwam Bottas goed uit de startblokken in de 1e vrije training met de snelste tijd van de sessie. In de 2e vrije training van de GP van Portugal 2021 moeten de coureurs eerst even wachten voordat ze deze tijd mogen verbeteren. Net als twee jaar geleden zitten er nu weer putdeksels los op het circuit. Die moeten eerst dichtgemaakt worden voordat de sessie van start kan.

Alpine gaat eindelijk snel

Mercedes gaat al snel weer verder met hun goede vorm als deze training van start kan gaan. Maar het team dat vooral opvalt is Alpine. Waar Alonso en Ocon in de eerste GP’s niet echt mee konden doen in de middenmoot, zitten ze op dit circuit er veel beter bij. Zo te zien heeft het voormalige Renault-team updates meegenomen naar Portimão waardoor de auto sneller is geworden.

Ocon eindigt de sessie als zesde en Alonso rijdt de vijfde tijd. De Spanjaard zit maar een kleine vier tienden van de snelste tijd van Hamilton af. Eerder gaf Alonso nog aan dat zijn sabbatical geen excuus was voor het mindere tempo in de eerdere races. Hij lijkt nu dus de daad bij het woord te voegen.

Hamilton is uiteindelijk het snelst in deze tweede vrije training. Verstappen zit daar vlak achter in een Mercedes-sandwich. Bottas pakt namelijk de derde tijd in deze sessie.

2e vrije training van de GP van Portugal 2021

01. Lewis Hamilton
02. Max Verstappen
03. Valtteri Bottas
04. Carlos Sainz
05. Fernando Alonso

Data en tijden van de GP van Portugal 2021

Zaterdag 1 mei 2021
3e vrije training: 13:00 uur – 14:00 uur
Kwalificatie: 16:00 uur – 17:00 uur

Zondag 2 mei 2021
Race: 16:00 uur

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)