Als het drie uur is en de kwalificatie zou moeten beginnen, krijgen we gelijk te horen dat Q1 is uitgesteld. We moeten dan drie kwartier naar de regen staren voordat de eerste sessie van de kwalificatie kan beginnen. Iedereen wil gelijk gebruik maken van de droge periode, dus de auto’s staan in een rij in de pitstraat te wachten voordat ze de baan op kunnen.

Q1 en Q2

Het licht gaat even later op groen en de snelste tijden van de verschillende coureurs volgen zich dan razendsnel na elkaar op. Nadat zo’n beetje iedereen wel een keer bovenaan het rondetijdenbord heeft gestaan, is het Hamilton die bovenaan staat als Q1 eindigt. Ook Verstappen is veilig en mag door naar Q2.

Naarmate de tweede sessie vordert, gaat het weer harder regenen. Degenen die zich in de laatste vijf minuten in de gevarenzone bevinden, kunnen zich daardoor niet meer verbeteren. Daardoor wordt Leclerc uitgeschakeld in Q2.

Q3

Na alle onduidelijkheid gedurende het weekend, wordt pole position dus toch bepaald in een Q3-sessie. Max Verstappen gaat het eerst de baan op en zet gelijk een razendsnelle tijd neer. Vervolgens worden er een aantal snelste tijden afgewisseld, maar uiteindelijk is het Hamilton die de snelste tijd rijdt en pole position pakt. Verstappen pakt P2 en staat morgen op de eerste startrij. Carlos Sainz pakt een knappe P3 in deze kwalificatie.

Kwalificatie van de tweede GP van Oostenrijk 2020

  1.  L. Hamilton
  2.  M. Verstappen
  3.  C. Sainz Jr.
  4.  V. Bottas
  5.  E. Ocon
  6.  L. Norris
  7.  A. Albon
  8.  P. Gasly
  9.  D. Ricciardo
  10.  S. Vettel
  11.  C. Leclerc
  12.  G. Russell
  13.  L. Stroll
  14.  D. Kvyat
  15.  K. Magnussen
  16.  K. Räikkönen
  17.  S. Pérez
  18.  N. Latifi
  19.  A. Giovinazzi
  20.  R. Grosjean

Data en tijden van de tweede GP van Oostenrijk 2020

Zondag 12 juli 2020
Race: 15:10 uur

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)