In september schreven we dat de Ferrari F2002, de legendarische kampioenschapsauto van Michael Schumacher, binnenkort geveild zal worden. Om hier nu extra aandacht aan te geven, heeft veilinghuis RM Sotheby’s zoon Mick Schumacher opgetrommeld. Aan hem de eer om de auto van zijn vader even een ‘Italian tune-up’ te geven voor de volgende eigenaar.

Mick Schumacher is zelf F3-kampioen en momenteel niet onverdienstelijk bezig in de Formule 2. Hij stuurt de F2002 met chassisnummer 219 over Ferrari’s thuiscircuit Fiorano. Gelukkig staan er een paar camera’s (en microfoons!) naast de baan om het geheel vast te leggen. Over die Italian tune-up, trouwens: Ferrari verzorgt een complete revisie van motor en transmissie voordat de nieuwe eigenaar de auto op Fiorano in ontvangst mag nemen.

De veiling van RM Sotheby’s vindt plaats tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi, op 30 november. De geschatte waarde van deze Ferrari F2002, die de Grands Prix van San Marino, Oostenrijk en Frankrijk won, is 5,5 tot 7,5 miljoen dollar. Een deel van de opbrengst gaat naar Michael Schumachers Keep Fighting Foundation. Het kavel met de historie van de auto (bijna van race tot race) vind je bij RM Sotheby’s.

Mick Schumacher in de Ferrari F2002 van zijn vader

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)