De tweede race van dit F1-seizoen zit erop. De GP van Bahrein werd gewonnen door Hamilton, nadat Leclerc vlak voor het einde te kampen kreeg met een kapotte cilinder. Hierdoor had hij zo’n 160 pk minder tot zijn beschikking, waardoor hij ongeveer 40 seconden verloor en uiteindelijk als derde over de finish kwam. Hij kon nog net het podium op, omdat de race uiteindelijk achter een safetycar eindigde. Maar wat kunnen we nou precies leren van dit raceweekend?

Ferrari heeft de snelheid

Net als vorig jaar is Ferrari de beste kandidaat om Mercedes uit te dagen voor de titel. In Australië leek het team uit Maranello echter in de verste verte niet opgewassen te zijn tegen de huidige wereldkampioenen. En aan het eindresultaat zou je het misschien niet meteen zeggen, maar de Ferrari’s waren dit weekend zonder twijfel de snelste auto’s.

Met name Leclerc liet zien dat hij het Ferrari-zitje verdient. Een fout van Vettel en een kapotte cilinder bij de auto van Leclerc waren uiteindelijk de redenen dat Hamilton en Bottas toch weer op de hoogste treden van het podium stonden.

Regelwijzigingen werpen hun vruchten af

Maar zonder slag of stoot ging het zeker niet. En dat geldt voor bijna alle auto’s in deze race. Iedereen in het veld moest knokken voor zijn plek en dat eindigde meer dan eens in tranen. Het zorgde ervoor dat er vrijwel geen saaie momenten waren in de race. Er waren aan het begin van het seizoen twijfels over het nut van de vereenvoudigde aerodynamica, maar als we deze race als leidraad voor de rest van het seizoen kunnen nemen, gaan we een jaar vol actie tegemoet.

Vooruitzicht na twee ronden

En die actie zal ook nodig zijn als we nog veranderingen in de stand van het kampioenschap willen zien. Op dit moment heeft Mercedes na twee ronden een voorsprong van 39 punten op Ferrari. Maar het seizoen is nog piepjong en Ferrari heeft laten zien dat ze het tempo kunnen hebben om het Mercedes moeilijk te gaan maken. In het onderlinge gevecht bij Mercedes staat Bottas één punt voor op Hamilton. Verstappen neemt de derde plek in beslag en zal uitstekend moeten presteren om dat vast te houden.

Stand Formule 1-kampioenschap na de GP van Bahrein 2019

1.  V. Bottas 44
2.  L. Hamilton 43
3.  M. Verstappen 27
4.  C. Leclerc 26
5.  S. Vettel 22
6.  K. Räikkönen 10
7.  L. Norris 8
8.  K. Magnussen 8
9.  N. Hulkenberg 6
10.  P. Gasly 4
11.  L. Stroll 2
12.  A. Albon 2
13.  D. Kvyat 1
14.  S. Pérez 1
15.  A. Giovinazzi 0
16.  G. Russell 0
17.  R. Kubica 0
18.  D. Ricciardo 0
19.  R. Grosjean 0
20.  C. Sainz Jr. 0
Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie