Pierre Gasly heeft zijn plannen voor volgend jaar vastgelegd. Zijn team bevestigt dat de Fransman ook in 2023 voor AlphaTauri rijdt. De bevestiging is een beetje mosterd na de maaltijd, want teambaas Franz Tost gfa al tijdens de GP van Canada aan dat Pierre blijft.

De contractverlenging was te verwachten aangezien al eerder bekend werd dat Sergio Pérez tot eind 2024 bij Red Bull naast Max Verstappen blijft rijden. De Nederlander heeft overigens een contract tot en met 2028. Er is dus weinig plek voor Gasly om te promoveren naar het team dat nu bovenaan staat in het kampioenschap.

‘Ik ben nu vijf jaar bij dit team en ik ben trots op de reis die we samen hebben afgelegd en de vooruitgang die we hebben geboekt’, zegt Gasly. ‘Ik ben blij om bij Scuderia AlphaTauri te blijven. De nieuwe reglementen van dit jaar hebben nieuwe uitdagingen gecreëerd voor ons. Het vooruitzicht dat we de komende achttien maanden nog samenwerken is een goede basis voor de toekomst.’

Toch zal Gasly ook over de toekomst na moeten denken. De kans dat AlphaTauri een team wordt dat mee gaat doen om overwinningen is nihil. De Fransman heeft eerder al laten zien dat hij in de juiste omstandigheden veel potentie heeft en consistent kan zijn. Als Gasly ooit nog meer overwinningen wil pakken en een gooi naar het kampioenschap wil doen, zal hij toch een keer naar een ander team moeten verhuizen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear