Gisteren maakte Lewis Hamilton een grote fout aan het begin van de kwalificatie. Hij crashte en daardoor moet hij vandaag vanuit de pitstraat starten. Ricciardo moet vanaf de veertiende plek starten door een gridstraf. Bottas wist pole position te veroveren en heeft Vettel naast zich op de eerste startrij. Max Verstappen start vanaf P4.

Als de lichten uit gaan, vliegt Vettel uit de startblokken en pakt hij direct de leiding. Verstappen weet niemand in te halen en blijft op de vierde plek rijden. Achter de kop van het veld, gebeurt er nog veel meer. Ricciardo spint in de eerste bocht en raakt daardoor Vandoorne. Even later knalt Grosjean ook Ocon uit de race. Door deze gevechten ligt er veel koolstofvezel op de baan en moeten de coureurs de eerstvolgende ronden de safety car volgen.

De safety car gaat even later weer naar binnen. Vettel weet de leiding in de wedstrijd te behouden en vooral Hamilton en Ricciardo weten te profiteren van de safety car. Zij banen zich een weg door het veld en rijden al weer snel in de punten.

Na 25 ronden rijdt Hamilton op P5 en hij komt zelfs in de buurt van de top vier. Bottas komt daarom drie ronden later de pitstraat binnen voor nieuwe banden. Een ronde later volgen Vettel en Verstappen zijn voorbeeld. Bottas weet na deze pitstops bijna Vettel in te halen, maar de Duitser behoudt net aan de leiding. Ook Verstappen kan geen plaatsje opschuiven met nieuwe banden.

De ronden hierna verlopen vrij rustig. Max Verstappen weet een aantal keer de snelste ronden van de race te rijden. Na 40 ronden maken Hamilton en Ricciardo een pitstop, waardoor de wereldkampioen weer tien seconden achter Verstappen rijdt. Met nieuwere banden komt hij echter steeds dichter in de buurt van de Nederlander. Na 59 ronden weet Verstappen een keer goed te verdedigen, maar bij de tweede poging is hij kansloos.

Met nog tien ronden te gaan, klaagt Verstappen over de boordradio over zijn banden. Hij besluit om nog een pitstop te maken, omdat hij toch geen risico loopt om een plek te verliezen. De top vier rijdt in deze laatste ronden nog zeer dicht bij elkaar. Toch weet Hamilton net niet op het podium te komen na een geweldige race voor hem. Vettel wint de race en Verstappen moet genoegen nemen met een vijfde plek.

Uitslag van de GP van Brazilië 2017

1.  S. Vettel 1:31:26.260
2.  V. Bottas +2.762
3.  K. Raikkonen +4.600
4.  L. Hamilton +5.468
5.  M. Verstappen +32.940
6.  D. Ricciardo +48.691
7.  F. Massa +1:08.882
8.  F. Alonso +1:09.363
9.  S. Perez +1:09.500
10.  N. Hulkenberg +1 ronde
11.  C. Sainz Jr. +1 ronde
12.  P. Gasly +1 ronde
13.  M. Ericsson +1 ronde
14.  P. Wehrlein +1 ronde
15.  R. Grosjean +2 ronden
16.  L. Stroll +2 ronden
17.  B. Hartley +31 ronden
18.  E. Ocon +71 ronden
19.  S. Vandoorne +71 ronden
20.  K. Magnussen +71 ronden

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Lees meer over formule 1