Lewis Hamilton start vandaag op pole position in Interlagos. Vettel staat naast hem en Bottas en Räikkönen vertrekken vanaf de tweede startrij. Max Verstappen kwam gisteren niet verder dan P5. Ericsson zal naast hem starten, omdat Ricciardo een gridstraf van vijf plaatsen heeft.

Bij de start weten Verstappen en Bottas meteen een plekje op te schuiven. Räikkönen weet de plek snel terug te pakken van Verstappen, maar een rondje later neemt Max de vierde plek weer over. En nog een rondje verder is Vettel het volgende slachtoffer van de Red Bull. De Nederlander rijdt hierdoor op de derde plek.

Na tien ronden zit Verstappen op de hielen bij Bottas en vlak voor de eerste bocht weet hij de Fin voorbij te gaan voor P2. Ondertussen is Ricciardo vanaf de elfde plek aangesloten bij de Ferrari’s. Die worden op hun beurt opgehouden door Bottas.

In de negentiende ronde komt Bottas als eerste coureur naar binnen voor nieuwe banden. Een ronde later doet Hamilton hetzelfde, waardoor Verstappen tijdelijk aan de leiding gaat. Vettel en Räikkönen komen twaalf ronden later pas naar binnen voor medium banden. Verstappen komt in ronde 36 nieuw rubber halen en komt dan drie seconden achter Hamilton weer naar buiten.

Twee ronden na zijn pitstop weet Max dit gat gelijk te sluiten en gaat hij Hamilton voorbij om de leiding weer over te nemen. Maar na 45 ronden is het drama voor Verstappen. Hij probeert Ocon op een rondje te zetten, maar er ligt blijkbaar een baguette los in de cockpit bij de Fransman. Terwijl Max aan het inhalen is, geeft hij nog vol gas en rijdt hij de Red Bull aan. Verstappen spint en ligt dan weer zes seconden achter Hamilton.

In de slotfase van de race probeert Verstappen nog in de buurt te komen van Hamilton. Door de spin zijn de banden van Max slechter. Hij weet nog tot ongeveer een seconde achter de Mercedes te komen, maar de winst is net buiten handbereik. Hamilton wint de race en Mercedes wint nu officieel de constructeurstitel. Verstappen had vandaag kunnen en eigenlijk moeten winnen, maar hij moet genoegen nemen met een tweede plek.

Uitslag van de GP van Brazilië 2018

  1.  L. Hamilton 1:27:09.066
  2.  M. Verstappen +1.469
  3.  K. Räikkönen +4.764
  4.  D. Ricciardo +5.193
  5.  V. Bottas +22.943
  6.  S. Vettel +26.997
  7.  C. Leclerc +44.199
  8.  R. Grosjean +51.230
  9.  K. Magnussen +51.857
  10.  S. Pérez +1 ronde
  11.  B. Hartley +1 ronde
  12.  C. Sainz Jr. +1 ronde
  13.  P. Gasly +1 ronde
  14.  S. Vandoorne +1 ronde
  15.  E. Ocon +1 ronde
  16.  S. Sirotkin +2 ronden
  17.  F. Alonso +2 ronden
  18.  L. Stroll +2 ronden
  19.  N. Hulkenberg +39 ronden
  20.  M. Ericsson +51 ronden

Foto: Red Bull Content Pool, Ferrari, Daimler AG

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)