Formule 1-fans ontwaken langzaam uit hun winterslaap. Ze hebben weinig gemist in hun sluimer (serieus, er is echt niet veel boeiends gebeurd de afgelopen tijd). Kleine oogjes onder de Red Bull-pet kunnen maar één ding betekenen: de eerste race van het nieuwe seizoen staat voor de deur. We konden de nieuwe F1-auto’s met teenslippers al in actie zien tijdens de twee wintertests. Vooral in de tweede week konden de coureurs aardig wat kilometers maken.

De wintertest in het kort

Ferrari klokte de snelste tijd op het circuit in Barcelona. Zij leken ook weinig betrouwbaarheidsproblemen te hebben. Ondertussen lijken zowel McLaren als Honda beter te zijn na hun scheiding. Toro Rosso reed met de Honda-motor bijna het meeste rondjes van het hele veld en McLaren was een stuk sneller dan vorig jaar. Red Bull liet zich op het Circuit de Catalunya ook van hun goede kant zien. Op meerdere dagen reden zij de snelste tijd van die dag.

Wat leren we van de eerste GP?

Maar in de wintertests rijdt iedereen zijn eigen programma en laten de teams vaak niet het achterste van hun tong zien. Daarom kunnen we nog geen harde conclusies trekken uit de lijsten met rondetijden in Spanje. Na de GP van Australië 2018 kunnen we waarschijnlijk meer dingen met zekerheid zeggen. Is Ferrari dit jaar echt sneller dan Mercedes? En hoe snel is de nieuwe RB14 van Max Verstappen?

Wanneer krijgen we antwoorden op deze vragen?

Vooral in de kwalificatie en de race zullen we antwoorden krijgen op al deze vragen. Dan rijdt iedereen met hetzelfde doel op de baan en zijn de resultaten goed vergelijkbaar. Als je deze sessies live wilt volgen, zul je vroeg uit je bed moeten komen. De kwalificatie begint namelijk al om zeven uur ‘s ochtends en de race begint de volgende dag tien minuten later. Ga dus dit weekend vroeg naar bed en zorg dat je goed oplet tijdens de race. Het belooft namelijk weer een spannend seizoen te worden.

De GP van Australië in feiten en cijfers

Lengte: 5,3 kilometer
Aantal bochten: 16
Aantal ronden: 58
Meeste overwinningen: Michael Schumacher (4)
Ronderecord: 1:24.125 – Michael Schumacher, Ferrari, 2004
Bandenkeuze: Soft – Supersoft – Ultrasoft

Programma Formule 1 in Melbourne

Vrijdag 23 maart 2018
1e vrije training: 02:00 – 03:30 uur
2e vrije training: 06:00 – 07:30 uur

Zaterdag 24 maart 2018
3e vrije training: 04:00 – 05:00 uur
Kwalificatie: 07:00 – 08:00 uur

Zondag 25 maart 2018
Race: 07:10 – 09:10 uur

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Lees meer over formule 1
Advertentie