De verhoudingen in de GP van Australië waren meer dan duidelijk. Mercedes (en met name Bottas) maakte kleine stukjes van alle andere teams en coureurs. En dat terwijl Ferrari in de wintertests toch de favoriet was. Vettel en Leclerc kwamen dan ook met de smoes dat de afstelling van de auto op Albert Park niet optimaal was. Dat zou het grote gat tussen hen en Mercedes verklaren. Bovendien wordt het circuit in Melbourne altijd gezien als een baan die niet representatief is voor de rest van het seizoen.

Praatje vullen geen gaatjes

Maar uiteraard houden de smoesjes uiteindelijk een keer op. Het kan inderdaad een keer gebeuren dat het allemaal even niet meezit en volgens de wet van Murphy, delf je dan inderdaad het onderspit. Maar vooral in de Formule 1 kan je dat niet twee keer achter elkaar overkomen. Als Mercedes weer met een voorsprong van 20 seconden wint, weten we dat we voor de titelstrijd niet naar Ferrari hoeven te kijken. En dat hoeft niet eens erg te zijn.

Bottas vs Hamilton

De strijd tussen de teamgenoten van Mercedes kan dit jaar behoorlijk spannend worden. Bottas was vorig jaar het makke lammetje binnen Mercedes, maar heeft zich in de winterstop ontpopt tot een boze Viking die geen gevangenen neemt. Als hij die vorm vast weet te houden, moet Hamilton dit jaar hard gaan werken om de titel te pakken.

Meer winst voor Red Bull

En voor Red Bull is het ook gunstig als Ferrari een slechte auto blijkt te hebben. Als Mercedes dan een steekje laat vallen of als de coureurs elkaar van de baan rijden, zijn het dit jaar de Red Bulls die de podia en overwinningen op hun naam kunnen schrijven.

Voor nu is het nog gissen of Ferrari zich kan meten met Mercedes, dat zal blijken in de loop van het raceweekend in Bahrein. Tot dan kunnen we alleen maar mogelijke scenario’s schetsen en natuurlijk genieten van het feit dat dit liedje voor de GP van Bahrein 2017 is gemaakt.

TopGears voorspelling voor de GP van Bahrein 2019

01. Lewis Hamilton
02. Valtteri Bottas
03. Max Verstappen

Data en tijden van de GP van Bahrein 2019

Lengte: 5,4 kilometer
Aantal bochten: 15
Aantal ronden: 57
Meeste overwinningen: Sebastian Vettel (4)
Ronderecord: 1:33.740 – Valtteri Bottas, Mercedes, 2018

Vrijdag 29 maart 2019
1e vrije training: 12:00 – 13:30 uur
2e vrije training: 16:00 – 17:30 uur

Zaterdag 30 maart 2019
3e vrije training: 13:00 – 14:00 uur
Kwalificatie: 16:00 – 17:00 uur

Zondag 31 maart 2019
Race: 17:10 uur

Foto: Red Bull Content Pool

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)