Thuisrace voor Max Verstappen

Er kleven niet alleen nadelen aan het feit dat er geen GP van Nederland wordt gehouden in de Formule 1. Max heeft nu niet één thuisrace, maar drie. Als een groep nomaden reizen de Nederlandse fans namelijk met Max Verstappen mee over de wereld. Voor Nederlanders zijn de GP’s van België, Duitsland en Oostenrijk het goedkoopst om te bezoeken. Max kan dus op veel support rekenen op de Red Bull Ring. En aan de naam kun je ook al zien dat dit een thuisrace is voor zijn team.

Grootste deel circuit is DRS-zone

Dit jaar wordt er op de Red Bull Ring een derde DRS-zone toegevoegd. Over meer dan de helft van het circuit is nu een DRS-zone gedrapeerd. We zijn dus verzekerd van inhaalacties. De vraag doemt op: is dit werkelijk het soort inhaalacties die we willen zien? In Frankrijk kregen we al een voorproefje van auto’s die simpelweg voorbijgingen aan hun voorganger. Het kan er echter wel voor zorgen dat Verstappen zich, mocht dat nodig zijn, in de race naar voren kan werken.

Helaas zullen races die volgepropt zijn met natuurlijke inhaalacties minimaal tot volgend jaar op zich laten wachten. Dan worden de regels voor de aerodynamica aangepast, waardoor auto’s dichter achter elkaar kunnen rijden. Zegt men. Eerst zien, dan geloven.

Mercedes op dreef met motorupgrade

In Frankrijk nam Mercedes voor het eerst hun nieuwe motor mee naar een Grand Prix. De resultaten hiervan waren te zien tijdens de kwalificatie en de race. Beide auto’s kwalificeerden zich op de eerste startrij en als Vettel niet zo roekeloos had gereden, hadden we een een-tweetje van Hamilton en Bottas gezien. Alleen de pech van Bottas dit seizoen lijkt de opmars van Mercedes tegen te kunnen houden.

TopGears voorspelling voor de GP van Oostenrijk

1. Lewis Hamilton
2. Sebastian Vettel
3. Max Verstappen

De GP van Oostenrijk in feiten en cijfers

Lengte: 4,3 kilometer
Aantal bochten: 8
Aantal ronden: 71
Meeste overwinningen: Alain Prost (3)
Bandenkeuze: Soft – Supersoft – Ultrasoft

Data en tijden van de GP van Oostenrijk

Vrijdag 29 juni 2018
1e vrije training: 11:00 – 12:30 uur
2e vrije training: 15:00 – 16:30 uur

Zaterdag 30 juni 2018
3e vrije training: 12:00 – 13:00 uur
Kwalificatie: 15:00 – 16:00 uur

Zondag 1 juli 2018
Race: 15:10 – 17:10 uur

Foto: Red Bull Content Pool

Advertentie

Reacties

  • Chris heeft op 28 juni 2018 geschreven:

    Dat wordt dus 1. Hamilton en 2. Bottas tenzij 1 van die twee eruit wordt gekegeld.

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie