De eerste GP van 2020 was geen daverend succes voor Max Verstappen en Alexander Albon. Al vroeg in de race ging het mis voor Verstappen en ook Albon haalde het einde van de race niet. Omdat de races dit seizoen zo snel achter elkaar komen, is het moeilijk voor de teams om problemen op tijd te fiksen voor de volgende race. Toch zegt Honda een oplossing te hebben voor de elektrische problemen die de RB16 van Verstappen en Albon plaagden.

Aan de Honda-motor zou het dus niet moeten liggen voor de Red Bull-coureurs. Aankomend weekend lijken zelfs de weergoden het thuisteam te helpen. Vooral voor zaterdag is er een flinke bak regen aangekondigd die midden in de kwalificatie de Red Bull Ring met een laagje water moet bedekken. Historisch gezien is Red Bull (en Verstappen) goed in de regen. Zorg dus dat je dit weekend ook op zaterdag achter de buis zit, want dan kunnen we zomaar eens verrassende resultaten gaan zien. Zondag blijft het voorlopig droog, maar de regen van de dag ervoor kan zorgen dat de grip op de baan een stuk minder is.

Vandaag liet Verstappen ook op social media zien dat hij komend weekend met een speciale helm aan de start zal verschijnen. Elk jaar neemt Verstappen een speciale helm mee naar de GP van Oostenrijk en dit keer doet hij het dus bij de tweede versie van de GP. Het is een rood-wit-blauwe helm, in tegenstelling tot de gele botsmuts die hij vorig jaar bij zijn overwinning droeg. Of de speciale kleuren hem ook deze keer naar de hoogste podiumplek gaan helpen, zien we aankomend weekend.

Verstappen op Twitter

TopGears voorspelling voor de tweede GP van Oostenrijk 2020

01. Lewis Hamilton
02. Max Verstappen
03. Valtteri Bottas

Data en tijden van de tweede GP van Oostenrijk 2020

Vrijdag 10 juli 2020
1e vrije training: 11:00 uur – 12:30 uur
2e vrije training: 15:00 uur – 16:30 uur

Zaterdag 11 juli 2020
3e vrije training: 12:00 uur – 13:00 uur
Kwalificatie: 15:00 uur – 16:00 uur

Zondag 12 juli 2020
Race: 15:10 uur

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)