De laatste keer dat het F1-circus in Italië was, eindigde de strijd om de eerste plaats met een Red Bull boven op een Mercedes. Het ging hard tegen hard tussen Verstappen en Hamilton. Dit jaar lijkt er een stuk minder vuurwerk plaats te vinden tussen Verstappen en zijn grootste concurrent. Daar is een goede reden voor.

Verstappen bevestigt dat hij inderdaad op een andere manier de strijd aangaat met Leclerc dan met Hamilton. ‘Elke coureur is namelijk anders’, zegt Max Verstappen tegen Gazzetta dello Sport, zo meldt Racing365. ‘De manier waarop iemand aanvalt of verdedigt, is anders. Daarom moet je altijd op een unieke manier het gevecht aangaan.’

Waarom de knokpartijen op het asfalt zo anders zijn dit seizoen, legt hij ook uit: ‘In het gevecht tussen mij en Hamilton speelde het conflict tussen Red Bull en Mercedes, naast alle gebeurtenissen die zich op het asfalt voordeden, ook een belangrijke rol. Dat zorgde ook voor de confrontatie op de baan.’ Of de strijd zo gemoedelijk blijft, is nog even de vraag.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)