We hebben onderzoek gedaan en ontdekt dat de gemiddelde zomervakantie ongeveer 750 euro kost. Per persoon. Ja, 750 euro om je drie uur lang opgevouwen in een vliegtuig te laten vervoeren naar een plek waar je huid de kleur vermiljoen zal aannemen en je zonnesteek en je kater om voorrang zullen strijden. Er moet een betere manier zijn om 750 euro uit te geven. Wat dacht je van een (voor jou) geheel nieuwe cabrio?

Om de proef op de som te nemen, kochten onze presentatoren elk een heel goedkope cabrio voor TopGear S28E01 – Chris een Mercedes SLK, Paddy een Escort uit de jaren negentig en Freddie een monstrum genaamd Chrysler LeBaron – en maakten zich klaar voor een reis van Bognor Regis naar Essex, dwars door Engeland. Er gebeurde van alles tijdens deze epische trip – vooral zaken die met vocht, vochtigheid en/of water te maken hadden – maar hé: wij doen alles voor een realistische consumententest. Vraag niet hoe het kan, profiteer ervan.

Alle gekheid aan een touwtje

Vraag jezelf dit eens af: bestaat er een betere manier om een zondagavond door te brengen dan door te zien hoe de bonafide TopGear-actieheld Freddie Flintoff met een Rover Metro Cabrio van een enorme Zwitserse dam probeert te bungeejumpen? De vraag stellen is hem meteen ook beantwoorden, lijkt ons.

Je zou je kunnen afvragen: maar waarom? Dat deed Freddie dan ook, zelfs nog terwijl hij al 120 meter boven de meedogenloze valleibodem werd getakeld. Het antwoord? Niet alleen wilden we uitvinden of Flintoff nog een functionerende angstklier heeft (spoiler alert: zeker wel), maar ook wilden we bekijken of de besparingstip van zijn collega Chris wel klopte.

Chris: ‘Kijk, de nieuwe Ariel Atom kost bij ons ongeveer 45.000 euro en accelereert van 0 naar 100 km/u in 2,8 seconden. Dat is best veel acceleratie voor je geld. Maar in vrije val accelereert een object – bijvoorbeeld een Rover Metro Cabrio-vormig object – van 0 naar 100 km/u in 2,7 seconden. Atom-achtige acceleratie, gratis en voor niets!’ Tenminste, zo voegen onze producenten hieraan toe, als je dat object weet te stoppen voor het de grond raakt. Anders wordt het alsnog een kostbare zaak.

Je ziet TopGear S28E01 op zondag 26 januari om 21:00 uur op BBC Two

Reacties

  • TG heeft op 24 januari 2020 geschreven:

    Eindelijk er is namelijk genoeg nieuws gekomen
    dat het bijna niet meer te volgen was.
    Wat zal The Grand Tour gaan doen?

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)