Dat je over een paar jaar geen kortademige driecilinder met 60 pk meer kunt kopen, daar zal niemand echt heel rouwig om zijn. Het zijn grappig genoeg de auto’s die je waarschijnlijk toch nooit zelf zult kopen, die je het meest gaat missen. Bijvoorbeeld een Audi R8 met een V10-motor. En niet alleen de liefhebbers, maar ook de automerken vinden het heus wel jammer.

De Audi R8 met een benzinemotor sneuvelt ook voor een elektrische toekomst. De Amerikaanse tak van Audi neemt daarom afscheid van de R8 met de video The Last Lap. Het is een gelikte video waar alle generaties een keer aan bod komen. En een hoop disclaimers dat de dingen die je ziet zijn uitgevoerd op afgesloten wegen én dat je niet overal zomaar mag parkeren. Amerikaans, zoals we al zeiden.

Mooie beelden, weinig inhoud

Het zijn lekkere beelden van de R8, maar verder gebeurt er niet zoveel. Een J-bocht maken op een stoffige ondergrond kan iedereen wel. Er ontbreekt een verhaal, een opbouw en vooral de emotie. We hadden liever een vervolg gezien van de sterke video die Porsche maakte toen Audi stopte met Le Mans. Voor zo’n belangrijk boegbeeld voor het merk, hadden we wel iets doordachters verwacht.

Wie weet komt Audi in Duitsland nog met een passender afscheid van de R8 met benzinemotor. Overigens schrapt het merk de R8 waarschijnlijk niet in z’n volledigheid; er zijn hardnekkige geruchten over een volledig elektrische supercar. Maar de V10-motor is in ieder geval morsdood bij Audi. En dat is best een beetje jammer.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)