Je op één na favoriete snelle stationwagen is terug; de nieuwe Audi RS 4 Avant is officieel onthuld. Hij krijgt – niet geheel verrassend – dezelfde motor als de RS 5, met dezelfde specificaties.

Dat betekent dat de 2,9-liter biturbo V6 450 pk en 600 Nm naar alle wielen smijt. Daarmee schiet de familie-bangmaker in 4,1 seconden van 0 naar 100 km/u. Je kinderen mogen stoppen met gillen bij 250 km/u. Voor de kinderhater is er het optionele RS Dynamic Package, waarmee je 30 km/u sneller mag van de begrenzer.

Schakelen neemt de achttrapsautomaat voor je uit handen. Een sportdifferentieel achter is optioneel. De nieuwe Audi RS 4 Avant is 70 kilo lichter dan zijn voorganger een weegt nu 1.790 kilo.

Inspiratie

De nieuwe Audi RS 4 Avant zit vol knipogen naar het verleden. Audi Sport GmbH liet zich inspireren door de iconische Audi 90 Quattro IMSA GTO-racer voor de agressieve bodykit. De enorme luchtinlaten zijn hier een goed voorbeeld van. De wielkasten staan 30 millimeter meer naar buiten.

Daarnaast haalt het merk de kleur Nogaro-blauw uit het archief; deze was leverbaar op de eerste RS 4 uit 1999. Lekker old school. Standaard staat de Avant op 19 inch en optioneel schroeft Audi er 20-inch spul onder. De nieuwe Audi RS 4 Avant wordt begin 2018 in Nederland verwacht. De prijzen worden in de aanloop naar de marktlancering bekend gemaakt.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)