Als verbrandingsmotoren straks, naar het schijnt in 2035, verleden tijd zijn, zal het doek vallen voor een aantal iconen. Denk bijvoorbeeld aan de Hellephant-motor, de boxer van Porsche en de vijfcilinder van Audi. Lange tijd leek het erop dat ook de toekomst van de namen Golf en GTI bij Volkswagen onzeker was, maar die onzekerheid is nergens voor nodig zegt de grote baas van Volkswagen, Thomas Schäfer.

In een interview met Autocar gaat Schäfer in op de geruchten rondom de bekende namen: ‘We hebben iconische merknamen, Golf en GTI. Het zou gestoord zijn om die dood te laten gaan en weg te laten vallen. We houden vast aan de ID-logica [van de nieuwe modellen, red.], maar de iconische modellen zullen een naam krijgen. We laten Golf niet gaan, echt niet.’

Past de ID.Golf wel in het gamma?

Hij steekt het in ieder geval niet onder stoelen of banken, tich? Nu kun je je inbeelden dat de ID.3 qua formaat het dichtst bij een Golf komt, dus dat die auto eigenlijk wel ID.Golf had moeten heten. Maar zo moet je het niet zien volgens de baas van Volkswagen: ‘De ID.3 is nooit een opvolger geweest van de Golf, het is eerder een Golf Plus.’ Nou ja, dan is het dus wel een opvolger van de Golf, alleen die versie die vanbinnen ontploft is om bejaarden makkelijk te laten instappen.

Volgens Schäfer kunnen de ID.Golf en ID.3 gemakkelijk naast elkaar leven. De volledig elektrische Golf zal dan tussen de ID.2 en ID.3 komen te vallen. Hij gaat verder niet in op waar de GTI dan zou komen te staan, maar laten we hopen dat ze flink uitpakken met een soort ID.GTI-lijn. Want de huidige ‘sportieve’ ID-modellen kregen de naam GTX maar echt sportief kon je ze niet noemen. De lat voor een ID.GTI moet dus echt een stuk hoger komen te liggen dan die bij de GTX’jes. Succes, Volkswagen, wij kijken er naar uit!

Reacties

  • MrCleann heeft op 21 november 2022 geschreven:

    Wat een echte held is hij ben o blij om dit nieuws te hooren over de golf 😀

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)