Tussen al het fraaie nieuws dat dezer dagen ter gelegenheid van de aanstormende Salon van Genève op jou en ons wordt afgevuurd, zit af en toe ook een waar pareltje van wansmaak. Deze wilden we je niet onthouden: de Carlsson S50 Versailles.

Carlsson is een Duitse tuner die zich uitsluitend tegen Mercedessen aan bemoeit. Technisch doen ze heus leuke dingen: zo is deze Versailles verkrijgbaar met een biturbo V12 met 700 pk en 1.050 Nm koppel – daar kun je moeilijk wat op tegen hebben. Maar zodra ze zich met het uiterlijk gaan inlaten, gaat het mis – en niet zo'n beetje ook.

Het zal je niet verbazen dat de Versailles gericht is op de nieuwe, schandalig rijke Chinezen: die houden wel van een beetje klatergoud. Nou, dat kunnen ze krijgen. Grille, flanken, achterkant en grote delen van het interieur zijn behangen met goud. Op de carrosserie zitten alleen al meer dan 1.000 blaadjes bladgoud, een klusje waar volgens Carlsson meer dan 200 manuren werk in zit. Daarna wordt het spul gedurende twee weken gelakt en gedroogd. Daarna krijgen nog een 278 interieur- en 30 exterieurdelen een Midas-behandeling, waar nog eens 100 manuur in gaat zitten. Kosten: 395.000 euro, plus belastingen natuurlijk. 

Het zal je wellicht wél verbazen (ons wel, in ieder geval) dat al 10 van de 25 te maken exemplaren verkocht zijn. Waarmee maar weer eens bewezen is dat smaak niet te koop is. En dat liefde niet blind maakt – geld, daarentegen…
 

Advertentie

Reacties

Advertentie