De Dakar is de moeder aller woestijnraces met 4.000 wedstrijdkilometers en nog eens zo’n 5.000 kilometers aan verbindingsroutes. Geen eenvoudige klus om in een racegame te vatten.

De studio achter FlatOut 4 en WRC 5, Bigmoon Entertainment, denkt het te kunnen. Ze mikken met Dakar 18 op de grootste open wereld voor een racegame tot nu toe. Het moet een simulator worden. Dat is alvast een goede start. Zou het eindelijk de Dakar-game zijn waar we al jaren op wachten?

De grootste uitdaging is niet het formaat van de game. Het belangrijkste zijn de emoties. Want hoe vertaal je de frustratie, de pure wanhoop, de opluchting en de vreugde in een spel? Dat is lastig. Aan het einde van een race wil je een traan uit je ooghoek wrijven en je zelf uit je stoel op je knieën op de vloer laten vallen en de grond kussen. Als Dakar 18 dat kan simuleren, hebben ze het doel bereikt.

Uitstekende graphics zullen een hoop goed doen voor de Dakar-sfeer. Dakar 18 moet je het scherm in sleuren. De trailer hieronder is een goed begin, maar dat zijn helaas geen fragmenten uit het spel zelf. De game bevat de belangrijkste officiële teams, voertuigen en coureurs. Alle vijf racecategorieën (auto’s, motoren, trucks, quads en overig) zijn aanwezig. Je kunt in je eentje racen, of met vrienden.

Hopelijk maakt de studio er een pareltje van. Dakar 18 komt dit jaar nog naar PlayStation 4, Xbox One en PC.

Dakar 18: de grootste open wereld in een racegame

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie