Dit is waarschijnlijk een van de laatste auto’s die we verwachten tegen te komen op de Amerikaanse veilingsite Cars & Bids. Alle Toyota Century’s die buiten de Japanse thuismarkt worden aangeboden, zijn al zeldzaam, maar kijk eens naar deze versie. Je hebt het inderdaad goed geraden toen je de foto hierboven zag: deze Toyota Century is een lijkwagen.

Wat je misschien niet weet, is dat dit soort lijkwagens miyagata worden genoemd in Japan. Die term betekent dat de lijkwagen de vorm heeft van een schrijn, een soort kist waar je belangrijke spullen (en dus ook mensen) in bewaart. Het slaat dus op het kistgedeelte (sorry, we konden geen betere manier bedenken om het te verwoorden). Nou ja, kist, er staat een complete tempel op het dak.

Specificaties van de lijkwagen

De Toyota Century die de basis vormt voor de lijkwagen is er een van de eerste generatie van de VG40-spec. Wat wil zeggen: voorin ligt een 4,0-liter V8 die rond de 190 pk naar de achterwielen stuurt via een automaat met vier versnellingen. De kilometerstand van dit exemplaar staat op 53.300 waarschijnlijk tergend langzame en voorzichtige kilometers.

Deze Century heeft een grijs stoffen interieur, elektrisch verstelbare stoelen, airconditioning en een geweldig retro-digitaal display. In de uitgebreide decoratie achterop zit een achteruitrijcamera verstopt. Wil je ‘m? Op juli 11 loopt de veiling af. En op het moment dat we dit schrijven, ligt het hoogste bod op 7.999 dollar, wat omgerekend zo’n 7.300 euro is. Dus doe een killer-bod en hij is van jou!

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie