Echt nieuw is ie niet, maar het is een mooie kans om opnieuw te lonken naar een van de coolste auto’s van RUF. Dit is de RUF Ultimate; een hommage aan de angstaanjagend snelle Yellowbird die zo behendig rond de Nürburgring danste. Laten we deze dan de Bluebird noemen. Omdat ie… blauw is.

Deze RUF Ultimate is de enige in zijn soort en de huidige eigenaar opende zeer recent de deuren voor een nieuwe reeks foto’s. De Ultimate werd voor het eerst onthuld in 2016 op iets dat een ‘autosalon’ in Genève werd genoemd. De auto was het idee van baas Alois Ruf om de filosofie van de Yellowbird te upgraden.

De RUF Ultimate weegt 1.200 kilo

Ooit was dit een Porsche 911 van de 964-generatie, maar RUF bouwde er een volledig koolstof-kevlar carrosserie omheen, inclusief een geïntegreerde rolkooi. Het gewicht zou rond de 1.200 kilo hangen. De wielen meten 18 inch en verstoppen een stel koolstof-keramische remschijven met gele remklauwen.

De stopkracht is nodig. Er is een 3,6-liter luchtgekoelde, twin-turbo boxermotor met 590 pk en 720 Nm die via een handgeschakelde zesversnellingsbak het vermogen naar de achterwielen gooit. RUF noteert een 0-100-tijd van minder dan drie seconden en een topsnelheid van 339 km/u. Zelfs voor 2022 zijn dat heel uitstekende cijfers – en dat voor een 964.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)