De snoepjes van RUF Automobile staan zo ver van Porsche af, dat ze niet onder de merknaam Porsche verkocht worden, maar onder RUF. Dat was altijd handig voor spellenmakers die niet de licentie hadden om Porsches in hun games te stoppen, maar toch iets wilden wat erop leek. Wat je misschien niet wist, is dat RUF het ook rustig aan kan doen en soms gewoon een Porsche verbouwt.

Neem deze RUF GT. In dit geval is de eigen merknaam en typeaanduiding niet volledig terecht, want het gaat hier om een Porsche 911 met wat leuke toevoegingen en een schepje extra vermogen. Het resultaat mag er zeker zijn, maar laten we het vooral gewoon een Porsche 911 noemen. Vooruit: een Porsche 911 GT met zeer fijne 20-inch velgen van RUF.

RUF pakt de instapper van de vorige generatie Porsche 911 (991.2) en draait het vermogen omhoog naar 515 pk en 645 Nm. De 0-100-tijd daalt hiermee naar 3,4 seconden. De topsnelheid stijgt naar 320 km/u. Voor de ducktail-spoiler spiekten ze naar de Carrera RS uit 1973. Altijd een goed idee. De voorbumper komt ook van RUF en de koolstofvezel diffuser is ook nieuw.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)