Zondag waren de eerste foto’s van de nieuwe BMW M5 (van de G30-generatie, al krijgt ie de unieke code F90) al gelekt. Nu is hij eindelijk officieel onthuld; op Gamescom nog wel, de bekende gamingbeurs in Duitsland. Dit is misschien niet waar je de onthulling van de M5 zou verwachten, maar deze keuze van BMW is terug te voeren op de samenwerking met Need For Speed: Payback. Een dergelijke samenwerking en verrassende onthulling zagen we eerder al bij de Porsche 911 GT2 RS. Aan de uiterlijke M-kenmerken is op het eerste gezicht niet veel veranderd ten opzichte van het vorige model. Maar deze M5 heeft wel één belangrijke nieuwe troef: (uitschakelbare) vierwielaandrijving. Plus uiteraard een scheut extra vermogen.

Hoeveel meer vermogen precies?

De twin-turbo V8 perst er in de nieuwe BMW M5 40 extra pk en 70 extra Nm uit. Dit zorgt ervoor dat het totaal uitkomt op 600 pk en 750 Nm, getallen die sommige supercars toch al snel knikkende knietjes zullen bezorgen. Die doen een sprintje van 0 naar 100 km/u namelijk niet veel sneller dan de 3,4 seconden die het de nieuwe M5 kost. Ga je niet voor de maximale snelheid, maar graaf je liever gaten in de grond? Zet dan de vierwielaandrijving uit en zie hoe snel de achterwielen van de nieuwe BMW M5 een setje Michelin-rubber op kunnen eten. Je kunt op vijf verschillende manieren instellen hoe snel je achterbanden verwoest worden.

Stoppen doe je optioneel met keramische schijven en goudkleurige remklauwen. Met de 23 kilo die je hiermee bespaart, verliest de M5 ook gelijk het laatste beetje subtiliteit dat hij nog had.

Wanneer kan ik de nieuwe BMW M5 kopen?

In de lente van 2018 zal de nieuwe M5 geleverd worden, maar in september kun je je bestelling al plaatsen. Bij onze oosterburen beginnen de prijzen dan bij 117.900 euro. In Nederland zullen deze prijzen uiteraard een flink paar tandjes hoger liggen. De Nederlandse en Belgische prijzen zullen later bekend worden gemaakt.

Reacties

  • Carlos heeft op 28 augustus 2017 geschreven:

    Voor de geslaagde drugsdealer, bij voorkeur 3e hands geimporteerd uit duitsland, want hier koopt niemand hem nieuw.

    Reageer
  • Clark Sun heeft op 23 augustus 2017 geschreven:

    Maar komt er nou ook een handgeschakelde??

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)