Ferrari had veel moeite de meeste hardcore uitvoering van de 488 geheim te houden. Eerst lekte een potentiële klant een deel van de specificaties en daarna zelfs een foto. Maar niemand wist hoe de potente Ferrari zou heten. Helaas lekt nu ook de naam van Repelsteeltje: hij heet de Ferrari 488 Pista.

Waarom Ferrari 488 Pista en geen GTO?

Pista is een verwijzing naar Pista di Fiorano, het testcircuit van Ferrari. Volgens bronnen (praatgrage kopers) is de Ferrari 488 Pista sneller over het circuit de Ferrari LaFerrari. Vandaar ook de naam. De motor is een evolutie van het exemplaar in de 488 GTB en is de krachtigste V8 die het merk ooit produceerde. Volgens het Japanse Autocar produceert de 3,9-liter V8 nu 721 pk en sprint in 2,85 seconden naar de 100 km/u. De topsnelheid zou 340 km/u zijn.

Wat is er anders aan de Pista?

De voorbumper, de motorkap, de achterbumper en de achterklep vervaardigt Ferrari uit koolstofvezel om gewicht te besparen. Ook binnenin vind je genoeg van het lichtgewicht spul. En zelfs de velgen zijn gemaakt van koolstofvezel. Bovendien ziet de Ferrari 488 Pista er heerlijk agressief uit. De motorkap neemt een flinke duik om plaats te maken voor downforce en achterop monteert Ferrari een flinke diffuser.

We verwachten dat Ferrari heel binnenkort de officiële foto’s en specificaties vrijgeeft.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)