Een nieuw raceweekend in de F1 en dus nieuwe, speciale helmen. Waar is de tijd gebleven dat coureurs één helmontwerp hadden en dat ontwerp legendarisch maakten? Denk bijvoorbeeld aan de donkere helm met de witte strepen van Graham en Damon Hill of de prachtige helm van Senna. Voor Ferrari-coureurs Charles Leclerc en Carlos Sainz is het ook dit weekend raak. Naast een ander kleurtje op de helmen dragen de coureurs ook andere racepakken en krijgen de F1-auto’s van Ferrari een speciale livery voor de GP van Italië 2023.

Net als vorig jaar draagt de Scuderia een speciale kleurstelling voor de thuisrace. Deze keer heeft het kleurschema te maken met overwinning van Ferrari op Le Mans eerder dit jaar. Op de neus krijgt de Ferrari SF-23 een gele kleur, wat refereert naar de Ferrari 499P Hypercar. De kleur is natuurlijk afkomstig van de achtergrond van Ferrari’s logo, maar vertegenwoordigt ook de stad Modena, het thuis van Enzo Ferrari.

Nog meer verwijzingen naar de Le Mans-winnaar

De gele kleur komt ook terug op de motorkap op de achterkant van de auto. Samen met het zwart en rood lijkt het op de Duitse vlag, maar dan een kwartslag gedraaid. Excuses, nu kun je het waarschijnlijk de motorkap niet meer anders zien dan de Bundesflagge. Ook de bloedrode kleur is veranderd. Nu is de F1-auto gespoten in de kleur Rosso Le Mans die, inderdaad, ook op de Le Mans-racer zit.

Bij de speciale livery van Ferrari voor de GP van Italië hoort natuurlijk ook limited edition merchandise en dus de speciale helmen en racepakken. We moeten zeggen dat de racepakken minder goed uit de verf zijn gekomen. Leclerc en Sainz lijken nu een baantje bij de Mac en DHL te combineren. Wat je er ook van vindt, laten we voor de Tifosi hopen dat de Ferrari’s hierdoor meer kans maken om Verstappen te verslaan op Monza.

Speciale helm van Charles Leclerc

Speciale helm van Carlos Sainz

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie